24 Mayıs 2015 Pazar

JOHNNY BRAVO


ATÖLYE ÇALIŞMAMIZ

JOHNNY BRAVO



Hepimizin çocukluğumuzda kahkahalarla izlediğimiz  bir çizgi film kahramanıdır  JOHNNY BRAVO.
Bizde atölyede yaptığımız etkinlikte karakter olarak onu kullanmaya karar verdik. Çok eğlenerek yaptığımız güzel bir çalışma oldu.




YAPIM AŞAMASI :)


FOTOĞRAF ÇEKİNMEK İSTEYENLERİ

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ ÇALIŞMA ATÖLYEMİZE BEKLERİZ… :):)


OYUN OYNAYALIM


     HAYDİ KENDİ OYUNUMUZU KENDİMİZ YAPALIM

Canınız mı sıkıldı?
Eğlenmek mi istiyorsunuz?
Ama her defasında aynı oyundan sıkıldınız mı?
Tek yapmanız gereken hayal gücünüzü biraz zorlamak.
Çok farklı ve bi o kadarda eğlenceli oyunlar bulabileceğinizden eminim.
Ben sizin yerinize biraz düşündüm ve işte sonuç…


SESLİ ZAR





Yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi önce bir küp yaptık. Daha sonra yaptığımız küpün yüzeyleri için 6 farklı hayvan resmi hazırladık ve küpümüze yapıştırdık. Oyunumuz için kullanacağımız materyalimiz böylelikle hazır oldu.(Zarı tamamen atık karton ve eva parçalarından yaptık)
OYUN KURALLARI:
Oyun tüm sınıfın oynaması için uygundur.
Sırayla oyuncular zarı atar
Zarı atan kişi zarın üst yüzeyinde bulunan hayvanın taklidini yapmaya çalışır.

İsterseniz oyuna kendi yaratıcılığınız katarak farklı kurallar ve cezalar ekleyebilirsiniz. Tamamen sizin hayal gücünüze kalmış :)

İYİ EĞLENCELERRRRRRRR!!!!! :)

21 Mayıs 2015 Perşembe

KEÇEDEN KİTABIM


KEÇEDEN KUMAŞ KİTAP YAPIMI


Nasıl yaptım?
  1. A4 boyutlarında kırtasiyeden keçe aldım. 21×21 ölçülerinde kağıttan hazırladığım kalıpla sayfaları kestim. 4 adet saplı ve 4 adet sapsız iç sayfa olamak üzere 8 sayfa hazırladım.
  2. Sayfaların içeriklerinde kullanacağım şekilleri kağıttan hazırladım ve keçeden kestim.
  3. Sayfa içerikleri için gereken parçaları sayfalara diktim. Ponponları kartopu olarak kullandım. Kızaklardan bir tanesini kurdele üzerinde hareket edecek şekilde diktim. Böylelikle kızağın kaymasını sağlamış oldum. Palto olarak hazırladığım sayfadaki giysilerden birini giyilebilir tasarladım. Böylece kitap daha etkileşimli oldu.
  4. Ardarda gelen sayfaları iğne ile kenar dikişi ile birleştirdim.
  5.  Tüm sayfaları diktim.










    Keçeden yaptığımız bu güzel kitabımızla kış ile ilgili kavramları öğreniyor, renkli sayfaları sayesinde renkleri tanıyoruz.

    KOLAY GELSİN :)

RENKLİ MARAKASLAR


Sürpriz Yumurtalardan Marakas Yapalım


 Gerekli Malzemeler:

  • Plastik yumurta
  • 2 adet plastik kaşık
  • Ses çıkarması için mısır, mercimek, pirinç gibi tahıllar
  • Renkli bantlar
  Yapılışı: 

Süpriz yumurtanın içine marakasımızın ses çıkarması için biraz mısır koyuyoruz. (Ben mısır koymayı tercih ettim siz tercih ettiğiniz başka bir tahıl koyabilirsiniz) Yumurtayı iki plastik kaşık arasına resimdeki gibi yerleştiriyoruz. Kaşıkların etrafını rengarenk yapışkan bantlarla sarıp yumurtanın kaşıklar arasında sabit kalmasını sağlıyoruz. Marakasımız artık hazır



KOLAY GESİN :)

TAVŞAN MASKESİ YAPIMI


TATLI BİR TAVŞAN MASKESİ YAPMAK İSTEYENLER BURAYA :)

  Gerekli Malzemeler:
  • Beyaz fon karton
  • Makas
  • Yapıştırıcı
  • Pamuk
  • Pembe el işi kağıdı
  • Lastikli ip
  Yapılışı: 

Beyaz fon kartonun üzerine baş boyutunda uzun kulaklı bir tavşan resmi çizip kesiyoruz. Kestiğimiz maskemize göz hızasına gelecek şekilde iki tane göz delikleri açıyoruz. Pembe el işi kağıdımızdan tavşanımızın kulaklarına resimdeki gibi parçalar kesiyoruz ve yapıştırıyoruz. Daha sonra boş kalan yerlere yapıştırıcı sürüp pamuğumuzu küçük parçalar halinde maskemizin üzerine yapıştırıyoruz. Son olarak maskemizin iki yanına küçük delikler açıp lastlğimizi maskemize bağlıyoruz.


TATLI TAVŞAN MASKEMİZ HAZIR. İYİ EĞLENCELER :)


İŞLEM AĞACIM


Matematik Öğretimi Materyali Yapımı

(Toplama-Çıkarma işlemi öğretimi)

  Merhaba arkadaşlar! Bu yayınımda sizlere okul öncesi dönem çocukarına toplama-çıkarma işlemini öğretirken kullanabileceğiniz bir materyal tanıtmak istiyorum.
  Öncelikle materyalin yapımı için kullanacağımız malzemeleri öğrenelim.

  Gerekli malzemeler: 
·      Mukavva karton
·      İnce ve kalın renkli keçeler(kahverengi, yeşil, kırmızı, sarı, mor, mavi, yavruağzı)
·      Cırt bant
·      Boncuk elyaf

  Materyalimizin yapılışı:

İlk olarak kırtasiyeden aldığım en büyük boy kalın mukavva karton üzerine bir ağaç resmi çizip ağacı kestim. 


Daha sonra hazırladığım ağaç kalıbının üzerine uygun renklerde(üstü için yeşil, altı için kahverengi) keçeler kestim ve ağacıma yapıştırdım. Ağacın yapımı böylelikle tamamlanmış oldu.


 Daha sonra elma ve armutlarımın yapımına başladım. Kırmızı ince keçe üzerine elma resmi çizdim ve kestim. Hzırladığım bu kalıpla 40 tane elma kesip hazırladım. Aynı işlemi sarı ince keçe üzerine armut resmi çizerek yaptım. 40 tane de keçeden yapılmış armut hazırladım.



 Sonra hazırladığım elma ve armut kalıplarından her ikişer tanesini üst üste gelecek şekilde birleştirdim. İki keçeyi birbirine ağzı yarım açık kalacak şekilde diktim. Kalan açıklıktan elma ve armut keçelerinin içini boncuk elyafla doldurdum ve etrafını tamamen diktim(keçeleri elimde diktim). Böylece 3 boyutlu 20’şer tane elma ve armut hazırlamış oldum. 




Hazırladığım elma ve armutlara ince yeşil keçeden yapraklar hazırlayıp diktim. Böylece elma ve armutlarımında yapımı bitmiş oldu. (5 günde günde, 2-3 saat çalışarak toplamda 12 saatte elma ve armutları hazırladım). Hazırladığım elma ve armutlara tekstil dükkanından aldığım çırt bantlar kesip diktim. Cırt bantlar sayesinde elma ve armutlarımın hepsi keçeden yaptığım ağacıma yapışmaya hazır oldular.


Daha sonra mor kalın keçe üzerine rakamlarımızı ve artı eksi eşittir işaretlerimizi çizip kestim. Onlarında arkasına cırt bantlar kestim ve yapıştırdım. Rakamları üzerine yapıştırabilmek için dikdörtgen bir mukavvanın etrafını yavruağzı ince keçeyle kapladım ve rakamlar için bir tahta hazırlamış oldum. Son olarak yine keçeden bir kuş hazırladım ve materyalimin hazırlık kısmını bitirmiş oldum.


Materyalin ders içerisinde kullanım şekli (Özet):


Materyalimi okul öncesi dönem çocuklarına toplama çıkarmayı öğretmek amacıyla hazırladım. Yaptığım ağacı sınıfın tahtasına yapıştırdım. Çocukalara toplama çıkarmanın ne demek olduğunu nasıl yapıldığı anlattıktan sonra bunu materyalimle öğretim kısmına geçtim. Ağaçta bulunan elmalara daha fazla ekleyerek toplamayı öğrettim. (Elmaları çırtlar sayesinde ağaca yapıştırıp ağaçtan çıkarabildim) Yaptığım kuşu da çıkama işlemi öğetiminde kullandım. ‘bir kuş geldi elmalardan …. tanesini yedi’ diye somutlama yaparak çıkarma işlemini öğrettim. Hazırladığım keçeden olan  dikdörtgen tahtamı ağacın yanına yapıştırdım.(sayılarla işlem yapmayı bu tahta üzerinde gerçekleştirdim) Toplama çıkarma işlemlerini ağacımda somut olarak  pekiştirkten sonra sayılarla soyut öğretime geçtim. Ağaçta yaptığım toplama-çıkarmaları hazırladığım rakamlarla işlme dönüştürüp anlatımımı destekledim.

Sizde bu işlem ağacımızı çocuklara toplama-çıkarma işlemini öğretirken rahatlıkla kullanabilirsiniz. Anlatımınıza oyunlar, yarışmalar ekleyerek dersi eğlenceli hale getirebilir materyalinizi dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin :)

SAYI SAYALIM


HAYDİ SAYI SAYALIMMMMMMMM. :)

Kendi sesimle 20'ye kadar sayalım şarkısı :)



Öğrencilerinize sayıları öğretirken kullanabileceğiniz eğlenceli bir şarkı

KOLAY GELSİN :)


3 Mayıs 2015 Pazar

Atık Materyallerden Yapılan Tatlı Kelebek

Atıklarımızı Değerlendirip Güzel kelebekler yaptık


    Yanda gördüğünüz bu renkli kelebeğin atık materyallerden yapıldığını söylesem ne düşünürsünüz? Evet bence de öyle eğer görebilirsen atık diye bişey yoktur. Küçük küçük parçalar halinde kalmış simli evaları çöpe atmak yerine onları bu sevimli kelebeğe dönüştürdüm. Arkadaşlarımında yaptığı kelebeklerle sınıfımız rengarenk bir yere dönüştü. Sizde çöpe atmak için elinize aldığınız şeye bir kez daha bakın. Acaba sizin hayal gücünüz onu neye dönüştürecek? Kolay gelsin. :)



Kolay gelsin :)

29 Mart 2015 Pazar

TUVALET KAĞIDI RULOSUNDAN YAPILAN MATERYAL


Bitmiş tuvalet kağıdı rulosundan yaptığım Minik Değirmen



Kullandığınız tuvalet kağıdınız bitti mi? Rulosunu çöpe atmak yerine onu nelere dönüştürebileceğinizi düşünün. Bu benim yaptığım minik değirmenim. Sizde evinizde şipşirin minik değirmen yapabilirsiniz. :)


GEREKLİ MALZEMELER


     

              KOLAY GELSİN :)

26 Mart 2015 Perşembe

CD İLE YAPILAN MATERYAL





Kullanılmayan cd ile yaptığım sevimli atölye süsüm

   


Sizde evinizde kullanmadığınız cdleriniz varsa onları çöpe atmak yerine rengarenk oda süsleri yapabilirsiniz. Kolay gelsin.

Blog'umun Amacı




BİR YERDEN      BAŞLAMAK LAZIM



Ben Zirve üniversitesinde okul öncesi öğretmenliği bölümü 2. sınıfta okuyorum. Bölümümü seviyorum. Bu bölümün bana katacağı çok şey olduğuna inanıyorum. 2. sınıf bitmek üzere öğretmen olma yolunda adım adım ilerliyoruz. Daha yolda olduğumuz için Blogumun adını "Okul öncesi öğretmen adayı" koydum. Diplomamı alır almaz 'adayı' kısmını silip atıp kocaman harflerle "Okul Öncesi Öğretmeni" yazmayı düşünüyorum. Artık bölümümle ilgili çalışmalar yapıp iyice bu bölümün içine girmeyi istiyorum. Bu blogu açma amacımda tam olarak bu. Bölümümle ilgili bir şeylerle uğraşmak, daha öğretmen olmadan belli birikimlere sahip olmak istiyorum. Bu blogta yapacağım okul öncesi materyal ve etkinliklerimi paylaşacağım.


Ayşegül SEVGİLİ